Održali smo 2. po redu sastnak Nacionalne kvalifikacijske platforme

U utorak, 13.06.23. održan je 2. sastanak Nacionalne kvalifikacijske platforme u okviru projekta CRO skills RELOAD.

Kao i uvijek, cilj Nacionalne kvalifikacijske platforme bio je okupljanje relevantnih dionika iz sektora građevinarstva, energetike i obrazovanja kako bi zajednički definirali potrebe, prioritete i mjere vezane uz kvalifikacije radnika. Ovaj put, fokus sastanka bio je na predstavnicima izvođača građevinskih radova te ponuđača građevnih materijala kako bi saznali njihovu perspektivu o problematici manjka kvalificirane radne snage.

Za uvod, profesorica dr.sc. Ivana Banjad Pečur s Građevinskog fakulteta predstavila je sam projekt CRO skills RELOAD, a Marko Truković iz Hrvatske obrtničke komore predstavio je Nacrt Analize postojećeg stanja zgradarstva u Republici Hrvatskoj.

Potom su svi sudionici bili podjeljeni u grupe u kojima su se odvijale rasprave o kontinuiranoj izobrazbi građevinskih radnika u energetskoj učinkovitosti te o potencijalnim  razlozima nedovoljnog broja kvalificiranih radnika u sektoru zgradarstva. Ovim putem zahvaljujemo se svim sudionicima na njihovom doprinosu jer su rasprave donijele niz kvalitetnih zaključaka koji će biti od velike koristi prilikom revidiranja Nacionalnih smjernica za prevladavanje barijera, izazova i jaza u profesionalnim vještinama.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)