Najava 1. sastanka Nacionalne kvalifikacijske platforme

Zadovoljstvo nam je najaviti Prvo nacionalno savjetovanje i sastanak Nacionalne kvalifikacijske platforme u okviru projekta „CRO skills RELOAD“ koji će se održati 21. ožujka, 2023. godine na adresi Ulica grada Vukovara 274, od 9 do 15 sati.

Svrha Nacionalne kvalifikacijske platforme jest okupiti relevantne dionike iz sektora građevinarstva, energetike i obrazovanja sa svrhom zajedničke formulacije potreba, mjera i prioriteta vezanih uz kvalifikacije radnika koji će rezultirati Nacionalnim smjernicama, a sve u cilju unaprjeđenja sustava kvalifikacija cjeloživotnog učenja i jačanjem kompetencija građevinskih radnika u svrhu postizanja ciljeva za 2030. godinu.

Na prvom sastanku će se predstaviti projekti CONGREGATE i CRO skills RELOAD te će uslijediti grupni rad sudionika pri kojem će se raspraviti o kontinuiranoj izobrazbi građevinskih radnika u energetskoj učinkovitosti.

Partneri EU LIFE projekta CRO skills RELOAD (Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatski savjet za zelenu gradnju, REA-Sjever, Zajednica graditeljskih škola RH te Hrvatska obrtnička komora) i EUKI projekta CONGREGATE (Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu), zajednički organiziraju prvi u nizu sastanaka Nacionalne kvalifikacijske platforme, a sastanci će se održavati svaka 2 mjeseca do travnja 2024. kako bi se uz angažman sektora postigli pozitivni pomaci.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)